Familierecht

Een familierecht advocaat in Eindhoven die er is voor u én uw gezin

Omgangsrecht, co-ouderschap en alimentatie.. allemaal zaken waarvan u bij het aangaan van uw huwelijk hoopte dat het altijd een ver-van-uw-bed-show zou zijn. Evenals een afspraak maken met een familierechtadvocaat. Maar nu u uit elkaar gaat, geven deze woorden u slapeloze nachten. Want hoe moet het nu verder en hoe maakt u goede afspraken?

Bij een scheiding komt er veel op u af. Als u samen kinderen heeft, zijn de belangen vaak nog groter. Als advocaten familierecht in Eindhoven helpen wij u om orde in de chaos te scheppen. Dit doen wij door uw vragen en problemen af te bakenen tot overzichtelijke stukjes. U kunt bij ons terecht voor onder andere echtscheidingsmediation, hulp bij het opstellen van een ouderschapsplan, het vaststellen van partner- en kinderalimentatie, het verdelen van uw gemeenschappelijke bezittingen ofwel het afwikkelen van uw huwelijkse voorwaarden.

Stel je vraagGespecialiseerde advocaten

FAQ's over familierecht

Wie krijgt partneralimentatie?

U heeft in beginsel recht op partneralimentatie als u na de echtscheiding onvoldoende inkomsten heeft om in uw levensonderhoud te voorzien. Daarbij wordt rekening gehouden met uw welstand ten tijde van het huwelijk.

Wat staat er in een ouderschapsplan?

In het ouderschapsplan staan afspraken over de wijze waarop het gezamenlijk gezag wordt uitgeoefend (hoofdverblijfplaats, schoolkeuze, medische beslissingen etc.) de verdeling van de zorgtaken en de kosten van het kind (alimentatie).  In het plan staat ook hoe het kind betrokken is bij het opstellen van het ouderschapsplan.

Wat is ouderlijk gezag?

Een ouder met ouderlijk gezag heeft het recht en de plicht om zijn minderjarige kind te verzorgen en op te voeden en moet ook betalen voor de kosten van verzorging en opvoeding. Dit betekent dat deze ouder onder andere beslissingen mag nemen over de hoofdverblijfplaats, de schoolkeuze en medische beslissingen. Hieronder valt ook de plicht om de banden tussen het kind en de andere ouder te bevorderen.

Nova

Onze familierecht advocaten helpen u bij…

Bij onze advocaten personen- en familierecht kunt u terecht voor onder meer:

Ook voor ondernemers hebben wij de juiste expertise in huis om privésituaties juridisch passend te regelen.

Gratis kennismakingsgesprek

Familierecht

Familierechtadvocaten in Eindhoven en omgeving

De bepalende factor voor de wijze waarop de scheiding gaat verlopen, is of uw partner en u nog het vermogen hebben om met elkaar in een ruimte te kunnen verblijven. Er dient namelijk hoe dan ook een verzoek tot scheiding ingediend te worden bij de rechter. Hiervoor heeft u de hulp nodig van een echtscheidingsadvocaat. Het verzoekschrift dient juridisch juiste afspraken te bevatten over uw ouderschap, de alimentatie en de verdeling van uw bezittingen. U kunt het verzoek samen indienen of alleen. Als u het verzoek alleen indient, moet u in ieder geval geprobeerd hebben het samen eens te worden over een ouderschapsplan. Pas hierna kan de rechter uw huwelijk ontbinden. Een goede advocaat familierecht zal u helpen het verzoek zo snel en efficiënt als mogelijk bij de rechter in te dienen.

Verschillende soorten echtscheiding

Wij verdiepen ons als familierecht advocaten in Eindhoven altijd in wat u nodig heeft en aan kunt, zowel emotioneel als financieel. U kunt terecht voor juridische bijstand, advies en procederen bij onze personen- en familierechtadvocaten. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe de echtscheiding kan verlopen:

  • Hoe meer afspraken u zelf al samen hebt gemaakt, hoe minder uren de advocaat hoeft te maken. Mediation door uw gezamenlijke advocaat is dan voor u de aangewezen methode voor uw scheiding.
  • Kunt u nog wel met elkaar in een ruimte verblijven, maar verschilt u op enkele punten te erg van mening? Een overlegscheiding, waarbij u beiden uw eigen advocaat heeft en een gezamenlijke coach, kan u een gang naar de rechter besparen.
  • Kunt u door de omstandigheden zeker niet meer met elkaar in een ruimte verblijven? Dan nemen jullie beiden een eigen advocaat, die voor jullie in overleg met elkaar gaan.
  • Komen jullie er toch niet uit? Dan zorgt uw advocaat voor de verdediging van uw standpunten in de rechtbank.

Onze visie op echtscheiding

In onze visie heeft overleg bij echtscheiding de voorkeur. In dat geval liggen mediation en overlegscheiding voor de hand. Is dat geen optie voor u, dan zullen wij als familierecht advocaat altijd streven naar een vorm van overleg met uw ex-partner. Onze ervaring leert namelijk dat een gezamenlijke afwikkeling van uw echtscheiding meer toekomstbestendig is en het belang van uw eventuele kinderen dient.

Bij echtscheidingen verwachten rechters dat ex-partners hun conflicten samen oplossen. Zo zijn ouders bij echtscheidingen verplicht een ouderschapsplan te overleggen. Is dit plan niet door beide ouders ondertekend, dan moeten zij dit in een aparte rechtszitting verantwoorden.

Mediation

Bij mediation proberen u en uw partner buiten de rechter om tot een oplossing te komen, met onze advocaat in de rol van mediator. Door onze transparante prijsstelling weet u direct waar u aan toe bent bij mediation. Vooral wanneer u kinderen heeft, biedt mediation uitkomst, bijvoorbeeld bij het maken van het ouderschapsplan.

Overlegscheiding

Samen met onze advocaat gespecialiseerd in overlegscheiding (collaborative divorce) regelt u uw scheiding zonder inmenging van de rechter. Anders dan bij mediation heeft zowel u als uw partner een eigen advocaat. U krijgt daarnaast beiden begeleiding van een gezamenlijke coach; deze is ook procesbegeleider van het hele team.

Kennismaken met onze advocaten Familierecht

Heeft u juridisch advies nodig? Neemt u contact op met ons kantoor in Eindhoven voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze advocaten.

Gratis kennismakingsgesprek

 

Nieuwsberichten over Familierecht

|

“Ik ben bijzonder adequaat, professioneel en zeer vakkundig geadviseerd en geholpen”

Mijn vragen en twijfels over een aantal zaken rondom mijn scheiding zijn zeer adequaat, duidelijk en professioneel opgepakt en beantwoord. Hierdoor voelde ik me gesteund om verdere stappen te ondernemen die en ben ik goed ondersteund en geadviseerd wat voor mij tot meer dan het gewenste resultaat opleverde. Alle complimenten en dank voor mevr. C. van Beukering voor de prettige, menselijke en vriendelijke en professionele ondersteuning, mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. 

Boudewijn 

|

“Perfect. Altijd vriendelijk altijd bereid dingen op te lossen”

Ondanks dat de reden om contact te hebben niet prettig is zorgt Charlotte altijd voor kracht doorzettingsvermogen betrokkenheid. Altijd vriendelijk altijd bereid mee te denken en vechten voor “eerlijkheid”. Ook spelen de secretaresses absoluut ook een grote rol. Altijd even vriendelijk en bereid dingen op te pakken.

Patricia 

Wij stellen aan u voor

Onze gespecialiseerde advocaten

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

08:45 -17:15

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven

Postbus 831
5600 AV Eindhoven
Route

Claassen Advocaten