Kosten kinderen

Hoe verdeelt u de kosten van de kinderen bij een scheiding?

Bij een scheiding is het relevant om te weten wat de kinderen kosten. Onder andere voor het berekenen van de kinderalimentatie.

De hoogte van de kinderalimentatie hangt af van de kosten van het kind, de draagkracht van de ouders en de verdeling van de zorg van de ouders.

Gratis kennismakingsgesprek

Nova

De kosten van het kind

Aan de hand van een rekenmodel wordt uitgerekend wat het besteedbaar gezinsinkomen is. Dat is de optelsom van het besteedbaar inkomen van iedere ouder.

Het gaat om het inkomen dat in het verleden is verdiend en in beginsel om het inkomen in het laatste volle jaar dat ouders en kinderen samenwoonden. Als het inkomen wisselt per jaar wordt ook wel met het gemiddelde inkomen over de laatste drie jaren rekening gehouden. Aan de hand van dat gezinsinkomen worden de kosten van het kind bepaald; ofwel de behoefte.

Gratis kennismakingsgesprek

Kosten kinderen

Draagkracht

Vervolgens wordt gekeken naar de toekomst. Wat zal ieder van de ouders verdienen na de scheiding?

Op basis van het verwachte toekomstige inkomen wordt ieders draagkracht berekend.

Bij het inkomen van de ouder die de alimentatie vraagt of gaat ontvangen wordt het kindgebonden budget opgeteld. Dat is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van het kind naast de kinderbijslag.

Een werkende ouder krijgt kindgebonden budget met een alleenstaande ouderkorting.

Zorgkorting

Op de draagkracht van de ouder op wiens adres het kind niet ingeschreven staat, worden de kosten verbonden aan de tijd die het kind bij die ouder is, ofwel de zorgkorting in mindering gebracht.

Het bedrag dat overblijft kan aan de andere ouder betaald worden als kinderalimentatie. Daarvan worden door die ouder zowel de kosten van verblijf van het kind betaald als de kindgebonden kosten. Kindgebonden kosten zijn kosten voor sport, hobby, kleding et cetera.

Claassen advocaten helpt u

Zoekt u een fijne partij die u helpt bij het berekenen van kosten voor de kinderen? Een advocaat personen- en familierecht van Claassen Advocaten helpt u bij het vastleggen van afspraken met betrekking tot de kinderen en de kinderalimentatie.

Gratis kennismakingsgesprek

Wij stellen aan u voor

Onze gespecialiseerde advocaten

 

Charlotte van Beukering-MichielsenSacha Ruijs-Kreté

 

 

 

Annemarie BroersLaura Warbroek

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

08:45 -17:15

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven

Postbus 831
5600 AV Eindhoven
Route

Claassen Advocaten