Mediator echtscheiding

Een mediator echtscheiding met oog voor uw persoonlijke situatie

Ervaart u momenteel twijfels rondom uw scheidingszaak en/of heeft u vragen die adequaat, duidelijk en professioneel opgepakt en beantwoord dienen te worden, zodat u zich gesteund voelt om verdere stappen te ondernemen? Het is wel zo prettig als u na de scheiding nog samen door één deur kunt. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Een vechtscheiding met een duidelijke winnaar en verliezer draagt daar uiteraard niet aan bij. Komt u er samen niet uit? Laat u dan bijstaan door een mediator echtscheiding, die menselijkheid en een vriendelijke en professionele ondersteuning, centraal heeft staan. Wanneer u graag samen met uw ex-partner tot goede afspraken wilt komen, zonder tussenkomst van een rechter, kan mediation voor u de aangewezen methode zijn. Hierbij fungeert de mediation advocaat als onafhankelijke derde. Iemand die met u meedenkt, verstand heeft van zaken en een aanbod op maat maakt.

Gratis kennismakingsgesprek

Nova

Hoe herkent u een goede echtscheidingsmediator?

Mediator is geen beschermd beroep. U moet daarom goed opletten dat u een deskundige mediator scheiding inschakelt. Drie punten waaraan u een expert kunt herkennen:

  • Een goede mediator scheiding advocaat is een coach en advocaat in een, zodat hij de juridische zaken en de emoties die bij een scheiding komen kijken in goede banen kan leiden.
  • Een goede mediation advocaat is een specialist in zijn vakgebied.
  • Een goede echtscheiding mediator hanteert het overleg model in plaats van het conflict model.

Mediator echtscheiding

Echtscheiding en mediation

Oog voor beide partijen zonder het gevoel van ongelijkheid te geven. Kiest u voor echtscheiding via mediation, dan gaan we er vanuit dat er een bepaalde wil is om met uw ex-partner te praten. Wij begrijpen echter dat bij de start van een scheiding emoties hoog op kunnen lopen en uw eerste voorkeur niet uitgaat naar mediation. Welke keuze u ook maakt: als advocaten en advocaten-mediators binnen het personen- en familierecht bekijken wij altijd de mogelijkheid van overleg met uw ex-partner. Waarin vindt u elkaar wel? En welke oplossingen zijn er mogelijk om er op een eerlijke manier met elkaar uit te komen? Wij strijden zeker voor uw belangen en streven ernaar hierbij een gang naar de rechtbank te voorkomen.

Werkwijze bij mediation

In onze werkwijze bij mediation houden wij u een spiegel voor: wat zijn de gevolgen van uw huidige handelen en in hoeverre brengt u dit bij uw doel? Wij begeleiden en stimuleren u in het zien en nemen van verantwoordelijkheid bij de beëindiging van uw huwelijk. Zo heeft u zelf veel meer invloed heeft op mogelijke oplossingen dan bij een gang naar de rechter en zijn er meer oplossingen mogelijk dan die de rechter kan bieden. Wij begeleiden u om emoties om te zetten naar een zakelijke afwikkeling. Door onze coachende aanpak en onze ervaring bij de rechtbanken met het echtscheidingsproces komen we tot oplossingen waarmee uw scheiding snel verloopt, tegen aanvaardbare kosten.

Wat is het verschil tussen een mediator en een advocaat mediator?

Een advocaat mediator is juridisch opgeleid en heeft net als een mediator een mediation opleiding gevolgd. Hij of zij combineert zijn of haar gespecialiseerde juridische kennis met de vaardigheden die nodig zijn om mediator te zijn.

In een echtscheiding betekent dat dat u juridische voorlichting krijgt om goede beslissingen te nemen en zodat u weet waar u recht op heeft en wat gebruikelijk is in de Nederlandse rechtspraak. Een advocaat mediator procedeert immers ook en weet hoe het er bij de rechter aan toegaat. Bovendien is juridische kennis over huwelijkse voorwaarden en diverse belastingaspecten die bij een echtscheiding spelen bekend bij een advocaat mediator.

Een ander voordeel is dat een advocaat mediator ook het echtscheidingsverzoek kan indienen. Een mediator die geen advocaat is moet daar alsnog een advocaat voor inschakelen. Het convenant is dan al ondertekend.

Een advocaat is opgeleid om goede overeenkomsten (convenanten) te maken dus als een advocaat mediator een convenant opstelt weet u ook dat uw overeenkomst deugt.

De advocaten mediators van Claassen Advocaten zijn allen lid van de vFAS (vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) en onderworpen aan tuchtrecht en opleidingseisen. Mediators die geen advocaat zijn en geen lid zijn van de MfN zijn daar niet aan onderworpen.

Claassen advocaten: de mediator voor uw echtscheiding?

Bij Claassen Advocaten zijn drie advocaten werkzaam die lid zijn van de vFAS (vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators), een door de Orde van Advocaten erkende specialistenvereniging op het gebied van echtscheiding, alimentatie en familierecht. Dit zijn Sacha Ruijs-Krete en Annemarie Broers, zij kunnen u bijstaan als uw mediator echtscheiding.

Twijfelt u nog of u met uw ex-partner en een mediator voor scheiding om tafel wilt? U kunt vrijblijvend contact met een advocaat personen- en familierecht opnemen voor een eerlijk adviesgesprek over de mogelijkheden en kosten in uw situatie. Ons werkgebied strekt zich uit in een straal van 30 km. rondom Eindhoven, met klanten uit zowel Vught, Venlo als Valkenswaard. Maar ook buiten deze regio geven wij graag advies. Want dat is waar Claassen Advocaten voor staat: gewoon betrokken.

Gratis kennismakingsgesprek

Wij stellen aan u voor

Onze gespecialiseerde advocaten

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

08:45 -17:15

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven

Postbus 831
5600 AV Eindhoven
Route

Claassen Advocaten