Overlegscheiding

Overlegscheiding

Wanneer het besluit om te gaan scheiden is genomen, komt er veel op u af. Er moet van alles geregeld worden en er spelen verschillende emoties van beide kanten. Kiest u voor een gerechtelijke procedure met ieder uw eigen advocaat? Of wenst u meer overleg en harmonie? Als de wil er is om met uw ex-partner te praten, dan kunt u voor mediation of voor een overlegscheiding (meer dan mediation) kiezen.

Niet iedereen voelt zich veilig genoeg in een mediation waarin je het alleen moet doen. Een overlegscheiding biedt dan vele voordelen. Ieder heeft een eigen advocaat en het gesprek wordt gevoerd onder leiding van een coach. In een veilig team waar vaak ook een financieel specialist bij aansluit en waarin alle betrokkenen gericht zijn op het bereik van oplossingen, worden de gevolgen van de scheiding geregeld. Het bespaart u veel kosten, een heleboel tijd en een hoop frustratie. U kunt voor een overlegscheiding terecht bij Claassen Advocaten.

Gratis kennismakingsgesprek

Nova

“Alles draait om communicatie met elkaar en respect voor elkaar”

Overlegscheiding

Voor wie is een overlegscheiding aan te raden?

Hebben jullie:

  • Eén of meerdere kinderen?
  • Een eigen zaak?
  • Meer dan € 25.000 aan bezittingen?
  • Geen gelijkwaardig inkomen?
  • Niet allebei dezelfde kennis over wat er speelt?

In dit geval is een overlegscheiding aan te raden.

Een overlegscheiding: wat is het nu precies?

Een scheiding is nooit leuk, maar de afhandeling ervan kan een groot verschil maken. Bij een overlegscheiding gaan twee mensen uit elkaar in goed overleg. Er worden bijeenkomsten gehouden waarbij beide partijen om de tafel gaan met als doel om tot een duurzame uitkomst te komen die voor beide partijen positief wordt ervaren. Tijdens die bijeenkomsten is er veel tijd om informatie uit te wisselen en eerlijk de wensen en verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Alles draait om communicatie met elkaar en respect voor elkaar.

Tijdens de vergaderingen hebben beide personen een eigen specialist die hen bijstaat. Dit kan een advocaat of een mediator zijn. Daarnaast is er een coach aanwezig die het gehele proces objectief bekijkt en in goede banen leidt. Hierbij is er ruimte voor emoties. In het geval van een eigen zaak of kinderen kan er ook een financieel expert of een kindercoach aan tafel aanschuiven. Er is echter geen tussenkomst van een rechter.

Bij een overlegscheiding wordt er vooraf een schriftelijke overeenkomst getekend waarin staat dat alle teamleden zullen overleggen en niet zullen procederen. In die overeenkomst staat ook dat als u er niet uitkomt, de advocaten tijdens een eventuele juridische procedure die dan volgt de partners niet mogen bijstaan.

Onze advocaten helpen u bij een overlegscheiding

Is uw wens ook om de scheiding respectvol en vlot af te ronden? Claassen Advocaten heeft verschillende echtscheidingsadvocaten in dienst die u bijstaan bij uw overlegscheiding.

Charlotte van Beukering-Michielsen is lid van de VVCP (Vereniging van Collaborative Professionals) en van de vFAS (vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators), door de Orde van Advocaten erkende specialistenverenigingen op het gebied van echtscheiding, alimentatie en familierecht.

Wilt u meer weten over een overlegscheiding? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerlijk adviesgesprek over de mogelijkheden en kosten die van toepassing zijn op uw situatie.

Gratis kennismakingsgesprek

Wij stellen aan u voor

Onze gespecialiseerde advocaten

Charlotte van Beukering-Michielsen

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

08:45 -17:15

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven

Postbus 831
5600 AV Eindhoven
Route

Claassen Advocaten