Wist u dat u tijdig een beroep moet doen op uw kindsdeel (legitieme portie) ?

Ouders hebben (grotendeels) de vrijheid bij testament te regelen wat zij willen met hun nalatenschap (erfenis). In een testament kunnen zij een kind wel onterven maar ze mogen dat kind niet het kindsdeel of legitieme portie ontzeggen. De legitieme portie van kinderen bestaat uit een geldvordering.

Wist u dat u tijdig een beroep moet doen op uw kindsdeel (legitieme portie) ?

Binnen de termijn van vijf jaren moet het kind een beroep op zijn legitieme doen. De termijn vangt aan bij overlijden van de erflater. Of het kind weet dat de ouder is overleden, is niet relevant. Dus wanneer het kind pas 6 jaar na het overlijden van de ouder hiermee bekend raakt, is een beroep op de legitieme portie niet meer mogelijk. Deze termijn kan niet worden gestuit of verlengd. Te laat, is ook echt te laat!

Het erfrecht wordt gekenmerkt door een complex stelsel van regels en termijnen. U kunt bij ons advocatenkantoor in Eindhoven terecht voor professionele hulp van een erfrecht specialist. Sacha Ruijs en Eef Ong zijn onze advocaten gespecialiseerd in erfrecht, en adviseren u graag over uw rechten en plichten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor op 040 244 89 70 of info@claassenadvocaten.nl.

Iedere woensdag

Kosteloos ontslagspreekuur

Voor werknemers

Iedere donderdag

Kosteloos scheidingsspreekuur

Voor iedereen

Het laatste nieuws direct ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

|

“Geweldig eindresultaat”

Ontzettend goed geholpen door mr. van Beukering. Dreigde mijn huis kwijt te raken door een hele hoge partneralimentatie omdat de hypotheek gewijzigd moest worden. Door goede ideeën en onderhandelen van mr. van Beukering toch gelukt om de partneralimentatie drastisch te verlagen. Nogmaals hartelijk dank daarvoor.

André, Geldrop 

Aangesloten bij / partners

Nova
Claassen Advocaten