Geef ze een stem!

De grootste zorg bij scheiding: de kinderen!

 

Geef ze een stem!

Jaarlijks zijn er 70.000 kinderen die op een dag te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden. Na jarenlange ervaring als advocaat mediator bij scheidingen, weet ik dat veel ouders voor mediation kiezen, omdat zij vooral willen dat hun kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van de scheiding. Vaak komt daar hun eigen ervaring als kind van gescheiden ouders bij. Zij willen hun kind niet aandoen wat hen zelf is overkomen.

Soms is het een hele moeilijke opdracht om twee verschillende brillen te dragen tijdens een scheidingsproces:

  • Een bril waarin je kijkt naar je aanstaande ex-partner en
  • Een bril waarin je naar dezelfde persoon kijkt als ouder, ook na de scheiding.

Een derde bril opzetten waarin je ook nog eens aandachtig kijkt naar de behoeften van je kinderen, kan dan een te grote opdracht zijn. De gedachte aan het moeten missen van je kind als die bij de andere ouder is, vertroebelt wel eens de blik. Dat hulp daarbij welkom is, is niet meer dan vanzelfsprekend.

Veel kinderen willen dat ook aan hen iets gevraagd wordt, als hun ouders een ouderschapsplan maken. Zij zitten vaak met vragen en hebben ook vaak goede tips voor hun ouders.

Dat is voor ons reden om samen te werken met Petra Veenman, pedagoog, die met ouders en kinderen praat in de mediations bij echtscheiding die wij doen. De start van de scheiding is een goede basis leggen voor ouderschap na scheiding en dus een duurzaam ouderschapsplan. Blijvend samenwerken tussen ouders is daarvoor van groot belang. Dat lukt alleen als zij hun pijn over het eindigen van de relatie goed hebben besproken.

Het gesprek over de verdeling van de bezittingen (gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden) en de alimentatie, die met een advocaat mediator plaatsvindt, lukt daarna veel beter. Dat leidt tot een duurzaam convenant waarmee ouders zonder conflicten de toekomst in kunnen.

Er zijn al goede resultaten geboekt en dat gunnen wij ouders en kinderen van harte!

Bent u benieuwd, neem dan contact met ons op.

 

Charlotte van Beukering

Petra Veenman: https://www.cadencia.nl

Iedere woensdag

Kosteloos ontslagspreekuur

Voor werknemers

Iedere donderdag

Kosteloos scheidingsspreekuur

Voor iedereen

Het laatste nieuws direct ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

Aangesloten bij / partners

Nova
Claassen Advocaten