Beter voorkomen dan genezen!

Als advocaat word ik vaak pas geraadpleegd als de beslissing rondom een scheiding al is gemaakt.  Het huwelijk zal dan worden afgewikkeld volgens de huwelijkse voorwaarden die ooit zijn opgemaakt of het huwelijksvermogensregime dat volgens de wet van toepassing is. Niet zelden krijg ik te horen ‘als ik dit had geweten, had ik ….’ Of ‘Tijdens ons huwelijk hebben we nooit uitvoering gegeven aan onze huwelijkse voorwaarden.’

Wist u dat u ook voor uw huwelijk of de aanvang van uw relatie samen een advocaat-mediator kunt raadplegen?

Beter voorkomen dan genezen!

Tijdens deze gesprekken maak ik kennis met de beide partners en informeer ik bij hen wat zij belangrijk vinden in hun relatie danwel huwelijk.

  • Wie betaalt bijvoorbeeld de kosten van de huishouding?
  • En hoe om te gaan met de financiële consequenties die ontstaan wanneer er kinderen binnen de relatie worden geboren of geadopteerd?
  • Of wat gebeurt er als een partner arbeidsongeschikt raakt of zijn/haar baan verliest?

Deze en andere (vaak lastige) vragen spreken we samen door. Hierdoor ontstaat er voor eenieder een beeld van de relatie die men voor ogen heeft en welk regime hierbij past.

Als alles duidelijk is schrijven we de overwegingen en uitgangspunten op in een zogeheten considerans. De considerans zal het vertrekpunt zijn voor de verdere inhoud van bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst. De notaris zal uiteindelijk de akte opmaken.

Heeft u al huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst? Ben u zich er dan van bewust dat er mogelijk al het nodige veranderd is binnen uw leven en uw relatie en deze huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomst wellicht niet meer passen bij uw huidige situatie. Het is niet verkeerd eens samen (al dan niet onder begeleiding) naar deze documenten te kijken om zodoende weer te kunnen beschikken over passende afspraken.

Onze overtuiging; een hoop leed kan worden voorkomen door ofwel vooraf het gesprek aan te gaan over de te maken afspraken, danwel tussentijds de gemaakte afspraken te evalueren en waar nodig bij te stellen.

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen met onze mediators bel of mail dan Claassen Advocaten B.V. op nummer 040 244 89 70.  

Sacha Ruijs-Kreté

 

Iedere woensdag

Kosteloos ontslagspreekuur

Voor werknemers

Iedere donderdag

Kosteloos scheidingsspreekuur

Voor iedereen

Het laatste nieuws direct ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

Aangesloten bij / partners

Nova
Claassen Advocaten