ScheidingsTeam Eindhoven

‘Grootse dingen worden zelden gedaan door één persoon. Ze worden gedaan door een team.’

Wij, de advocaat-mediators van Claassen Advocaten B.V. te Eindhoven en pedagoog-mediator Petra Veenman van Cadencia FamilieMediation, zijn zo’n team. Wij begeleiden ouders en kinderen in een scheidingssituatie. De kracht van onze samenwerking is de combinatie van juridische én pedagogische kennis en ondersteuning, en dat alles onder één dak!

ScheidingsTeam Eindhoven

Een scheiding is een grote, ingrijpende gebeurtenis. Er breekt een onzekere tijd aan, waarin veel zaken geregeld moeten worden. Scheidende ouders hebben in het toch al lastige proces van scheiden nog een extra zorg; de kinderen. Wij helpen ouders en kinderen door het scheidingsproces heen.

Hoe?

Tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek met beide ouders vertellen we over onze aanpak. De meest prangende vragen (zoals bijvoorbeeld ‘hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?’ en ‘Wie blijft er in het huis wonen?’) worden beantwoord. Over de kosten zijn wij eerlijk en transparant. U ontvangt een begroting van de te verwachten kosten. Voelt dit eerste gesprek goed, dan helpen wij u graag verder.

Scheidingstraject

Onze werkzaamheden zijn toegespitst op uw situatie. Echter de ervaring leert dat het traject het meest succesvol is wanneer eerst de gesprekken met pedagoog-mediator Petra Veenman plaatsvinden. Zij besteedt tijd aan het opruimen van oude ergernissen, zodat deze u later niet alsnog parten spelen. Zij spreekt ook met de kinderen zodat ook zij gehoord en gezien worden. Ook helpt zij bij het maken van een ouderschapsplan, en beantwoordt uw vragen en die van uw kinderen.

Vervolgens worden de gesprekken voortgezet door mr. Sacha Ruijs of mr. Annemarie Broers, één van onze advocaat-mediators. Zij begeleiden u bij de financiële afwikkeling van uw relatie. Er worden afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat ieder van u na de scheiding de draad van het leven weer kan oppakken. Zij dienen, als dit nodig is, ook namens u gezamenlijk de benodigde stukken in bij de Rechtbank om de echtscheiding en uw afspraken te formaliseren.

Nadat het scheidingsproces is afgerond, nemen wij na verloop van 3 tot 6 maanden nog eens contact met u op. Wij informeren hoe het met u beiden en de kinderen gaat. Uiteraard zijn we benieuwd of de gemaakte afspraken in het ouderschapsplan prettig verlopen. En of de financiële afspraken met betrekking tot het einde van de relatie zijn uitgevoerd. Heeft u dan nog hulp nodig, ook dan staat ons team weer voor u klaar.

Onze overtuiging

Wij hebben ervaren dat met goede begeleiding op juridisch en pedagogisch vlak een vechtscheiding wordt voorkomen.

Dat vergt uiteraard wat van u. Wij begrijpen dat vanwege de eigen emoties rondom de scheiding het niet altijd makkelijk is om met de andere ouder een goede samenwerking te houden. En toch is dat het beste voor de kinderen. Conflicten tussen de ouders zijn schadelijk voor een kind en vaak zelfs traumatisch. Hoe langer de conflicten aanhouden, hoe heftiger de scheiding is voor de kinderen.

Doordat ons team samenwerkt op juridisch en pedagogisch vlak ontstaat er een betere omgang tussen ouders, minder kans op nieuwe conflicten, kinderen die zich gezien en gehoord voelen, een snelle juridische afwikkeling en toekomstig bestendige afspraken waar u zich beiden in kunt vinden.

Een succes

Wij zijn overtuigd van onze aanpak. We hebben ook ervaren dat onze aanpak helpt, en bijdraagt aan een gelukkige scheiding. 90% van onze gezamenlijke trajecten heeft geleid tot tevreden klanten.

Wilt u meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek met ons team bel of mail dan Claassen Advocaten B.V. op nummer 040 244 89 70 of Cadencia FamilieMediation op nummer 06 20 55 69 26.  

Iedere woensdag

Kosteloos ontslagspreekuur

Voor werknemers

Iedere donderdag

Kosteloos scheidingsspreekuur

Voor iedereen

Het laatste nieuws direct ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

Aangesloten bij / partners

Nova
Claassen Advocaten