Zorgeloos scheiden? Ja het kan, dankzij mediation

Zorgeloos scheiden, is dat wat u wilt? Bij een scheiding komt er veel op u af en er moeten veel zaken geregeld worden. Helemaal zorgeloos is deze periode nooit. Uiteraard is het geheel afhankelijk van uw situatie of een scheiding zorgeloos verloopt of niet. 

Zorgeloos scheiden? Ja het kan, dankzij mediation

Is uw situatie geschikt voor een zorgeloze scheiding?

  • Bent u getrouwd in gemeenschap van geld of goederen of op huwelijkse voorwaarden? 
  • Heeft u zaken m.b.t. woning en hypotheek al op een rijtje?
  • Zijn er kinderen in het spel? Zo ja, heeft u al afspraken gemaakt over hun hoofdverblijf en over verdeling van zorg- en opvoedingstaken?

En vooral: 

  • Kunt u samen nog door één deur? 
  • Is de wil er om met uw ex-partner te praten?
  • Willen jullie er samen uitkomen?

Zorgeloos scheiden is mogelijk als u samen tot afspraken komt

Als de wil er is om samen afspraken te maken en naar oplossingen te zoeken kan een advocaat mediator jullie juridische voorlichting geven en begeleiden bij het maken van die afspraken. Lukt het niet om oplossingen te bedenken, dan doet de mediator voorstellen waar jullie zelf nog niet aan dachten omdat u niet alle mogelijkheden kent.

Bij mediation wordt geprobeerd om samen met uw partner tot afspraken en oplossingen te komen, waarbij een advocaat de rol van mediator op zich neemt. De mediator helpt jullie om de scheiding voor alle betrokkenen op de beste manier af te ronden. Wensen van beide partijen worden in kaart gebracht. Beide partijen krijgen de mogelijkheid om hun visie ten gehore te brengen en ieders belangen te bespreken. 

Verschil mediator en advocaat mediator

Een advocaat mediator is juridisch opgeleid en heeft een mediation opleiding gevolgd. Hij of zij combineert zijn of haar gespecialiseerde juridische kennis met de vaardigheden die nodig zijn om mediator te zijn. De advocaatscheidingsmediator heeft zich te houden aan gedragsregels en is onderworpen aan tuchtrecht. Omdat iedereen zich mediator mag noemen, geldt dat niet voor iedere mediator.

Als de afspraken in een overeenkomst (convenant) zijn vastgelegd, dient de advocaat mediator het verzoek tot echtscheiding in bij de Rechtbank. Een mediator die geen advocaat is, stuurt u daarvoor eerst alsnog naar een advocaat.

Het voordeel van een advocaat mediator tegenover een ‘gewone’ mediator is dat hij een coach en advocaat in één is. Hij kan de juridische zaken en de emoties die bij een scheiding komen kijken, in goede banen leiden. Hij is deskundig in het maken van overeenkomsten en alle juridische aspecten die bij een scheiding komen kijken.

Mediation werkwijze

Claassen Advocaten begeleidt u en stimuleert u bij het nemen van eigen verantwoordelijk bij het verloop van de echtscheidingsprocedure. We begeleiden u om emoties om te zetten naar een zakelijke afwikkeling. 

Onze mediation werkwijze zorgt ervoor dat u zelf meer invloed heeft op de mogelijke oplossingen dan bij een gang naar de rechter. Dankzij een coachende aanpak en onze ervaring komen we tot een oplossing waarmee de scheiding snel en zorgeloos verloopt. 

Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, biedt mediation uitkomst. Onder andere bij het opstellen van een ouderschapsplan.

Wel overleg mogelijk, maar te veel meningsverschillen?

Kunt u nog wel met elkaar overweg, maar zijn er een aantal punten waarover u te veel van mening verschilt met elkaar? Dan is een overlegscheiding waarbij u beiden een eigen advocaat heeft en een coach het proces van overleg begeleidt wellicht een betere optie voor u dan mediation. 

Meer weten over zorgeloos scheiden d.m.v. scheidingsmediation?

Bij Claassen Advocaten bent u aan het juiste adres voor scheidingsmediation. Wij hebben drie advocaten die u kunnen bijstaan als scheidingsmediator. Zij zijn lid van de vFAS (vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) een door de Orde van Advocaten erkende specialistenvereniging op het gebied van echtscheiding, alimentatie en familierecht.

Meer weten? Neem contact met ons op.  

Heeft u twijfels of u met uw ex-partner en een mediator voor scheiding om tafel wilt? U kunt vrijblijvend contact met een advocaat personen- en familierecht opnemen voor een eerlijk adviesgesprek over de mogelijkheden en kosten in uw situatie. 

Iedere woensdag

Kosteloos ontslagspreekuur

Voor werknemers

Iedere donderdag

Kosteloos scheidingsspreekuur

Voor iedereen

Het laatste nieuws direct ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

Aangesloten bij / partners

Nova
Claassen Advocaten