Dag van het gescheiden kind

26 mei is de ‘’Dag van het Gescheiden Kind’’. Iedere ouder met kinderen die overweegt om zijn relatie te verbreken, beseft dat deze beslissing ook gevolgen heeft voor de kinderen. Hoe groot die gevolgen zijn, is moeilijk in te schatten. In het licht van de dag van het gescheiden kind schetsen wij wat de specialisten van Claassen Advocaten voor u kunnen betekenen.

Dag van het gescheiden kind

Mediation

Een scheiding is een grote, ingrijpende gebeurtenis. Er breekt een onzekere tijd aan, waarin veel zaken geregeld moeten worden. In het toch al lastige proces van scheiden, hebben ouders nog een extra zorg; de kinderen. Ouders willen dat de kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van de scheiding. Ze beseffen echter niet altijd waar ze allemaal rekening mee moeten houden. Hoe ouders communiceren en hoe vaak is daarbij heel belangrijk.

Veel ouders kiezen daarom voor mediation. Het doel is om samen tot een oplossing te komen. Er is ruimte om emoties te uiten. Wij begrijpen dat vanwege de eigen emoties rondom de scheiding het niet altijd makkelijk is om met de andere ouder een goede samenwerking te houden. En toch is dat het beste voor de kinderen. Conflicten tussen ouders zijn schadelijk voor een kind en hoe langer de conflicten aanhouden, hoe heftiger de scheiding is voor de kinderen. Ouders die kiezen voor mediation gaan samenwerken om tot een oplossing te komen. Dit kan de relatie versterken en er ontstaat weer ruimte voor vertrouwen. Dat is een mooi uitgangspunt voor de toekomst.

Juridische én pedagogische kennis

Wij, de advocaat-mediators van Claassen Advocaten B.V. en pedagoog-mediator Petra Veenman van Cadencia FamilieMediation, helpen ouders en kinderen door het scheidingsproces heen. Onze werkzaamheden zijn toegespitst op uw situatie. De ervaring leert dat het scheidingstraject het meest succesvol is wanneer eerst de gesprekken met pedagoog-mediator Petra Veenman plaatsvinden. Zij spreekt naast de ouders ook met de kinderen, zodat zij gehoord en gezien worden. Ook helpt zij bij het maken van een ouderschapsplan. De ervaring leert dat kinderen het heel prettig vinden om op deze manier bij de scheiding van hun ouders betrokken te worden.

Vervolgens worden de gesprekken voortgezet door één van onze advocaat-mediators. Zij begeleiden u bij de financiële afwikkeling van uw relatie. Er worden afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat ieder van u na de scheiding de draad van het leven weer kan oppakken.

De kracht van onze samenwerking is de combinatie van juridische én pedagogische kennis en ondersteuning.

Ervaring

Doordat ons team samenwerkt op juridisch en pedagogisch vlak ontstaat er een betere omgang tussen ouders, minder kans op nieuwe conflicten, kinderen die zich gezien en gehoord voelen, een snelle juridische afwikkeling en toekomstig bestendige afspraken waar u zich beiden in kunt vinden.

Wij zijn overtuigd van onze aanpak. We hebben ook ervaren dat onze aanpak helpt en bijdraagt aan een gelukkige scheiding. 90% van onze gezamenlijke trajecten heeft geleid tot tevreden klanten.

Wilt u meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek met ons team? Bel of mail dan Claassen Advocaten B.V. op nummer 040 244 89 70 of Cadencia FamilieMediation op nummer 06 20 55 69 26.

Iedere woensdag

Kosteloos ontslagspreekuur

Voor werknemers

Iedere donderdag

Kosteloos scheidingsspreekuur

Voor iedereen

Het laatste nieuws direct ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

Aangesloten bij / partners

Nova
Claassen Advocaten