Week van het vergeten kind, geef ze een stem!

Van 29 januari tot en met 4 februari 2020 vindt de achtste editie plaats van de week van het vergeten kind. Tijdens deze week wordt er speciale aandacht gevraagd voor kinderen waar een gelukkig gezinsleven niet vanzelfsprekend is. Het thema van 2020 is ‘’Ieder kind een veilig en liefdevol thuis met vertrouwde gezichten’’.

Week van het vergeten kind, geef ze een stem!

Omdat een scheiding veel impact kan hebben op kinderen, schetsen wij voor u in het licht van de week van het vergeten kind wat wij voor u kunnen betekenen.

Mediation

Ongeveer een op de drie huwelijken strandt, waardoor veel kinderen in aanraking komen met een scheiding. Scheiden met kinderen is een grote uitdaging. Er breekt een onzekere tijd aan, waarin veel zaken geregeld moeten worden. De ouders willen dat de kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van de scheiding. Maar hoe bereiken zij dit? Veel ouders kiezen voor mediation. Voor de kinderen is het van groot belang dat ouders ook na de scheiding blijven samenwerken bij de opvoeding van de kinderen.. De mediator is er voor álle betrokken partijen: voor de ouders en ook voor de kinderen. Ook wordt de kans op conflicten in de toekomst een stuk kleiner, omdat de ouders samen afspraken hebben gemaakt. Zij blijven respectvol communiceren, met elkaar én met de kinderen. De afspraken over de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Juridische én pedagogische kennis

Als advocaat/mediator zijn we ons bij Claassen Advocaten bewust van onze rol als advocaat in een echtscheiding en de gevolgen daarvan voor de kinderen. Om die reden werken wij samen met Petra Veenman, pedagoog en mediator, die met ouders en kinderen praat in de mediations bij echtscheidingen die wij doen. Wij begeleiden zowel de ouders als kinderen in een scheidingssituatie. De kracht van onze samenwerking is de combinatie van juridische én pedagogische kennis en ondersteuning. Petra Veenman zorgt ervoor dat de kinderen ook gehoord en gezien worden en dus niet vergeten worden. Zij helpt bij het maken van een ouderschapsplan en beantwoordt de vragen van ouders én kinderen. De ervaring leert dat kinderen het heel prettig vinden om op deze manier bij de scheiding van hun ouders betrokken te worden. De kinderen geven hun wensen aan en deze wensen kunnen meegenomen worden in een ouderschapsplan. Zij krijgen de mogelijkheid zich te uiten, en voelen dat zij niet vergeten worden.

Ervaring

Wij zijn overtuigd van onze aanpak. We hebben ook ervaren dat onze aanpak helpt, en bijdraagt aan een gelukkige scheiding. 90% van onze gezamenlijke trajecten heeft geleid tot tevreden klanten.

Wilt u meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek met ons team bel of mail dan Claassen Advocaten B.V. op nummer 040 244 89 70 of Cadencia FamilieMediation op nummer 06 20 55 69 26.

Iedere woensdag

Kosteloos ontslagspreekuur

Voor werknemers

Iedere donderdag

Kosteloos scheidingsspreekuur

Voor iedereen

Het laatste nieuws direct ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

Aangesloten bij / partners

Nova
Claassen Advocaten