Bewindvoerder

Bewindvoerder

In een testament kunt u het erfdeel van een erfgenaam onder bewind stellen en een bewindvoerder aanstellen. De taak van een bewindvoerder begint zodra de nalatenschap verdeeld is en er een uitkering heeft plaatsgevonden. Als u kiest voor een bewind beheert de bewindvoerder de erfenis van de onder bewind gestelde.

Stel je vraag

Nova

“Enkel de erfenis staat onder bewind, niet de persoon zelf”

Bewindvoerder

Wanneer kiezen voor bewind?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een bewind in te stellen. Meestal wordt er voor bewind gekozen als de erfgenaam minderjarig is, een verstandelijke beperking heeft of als de erflater er weinig vertrouwen in heeft dat de erfgenaam goed met de erfenis om gaat (bijvoorbeeld door verslavingsproblematiek). Belangrijk om te vermelden is dat enkel de erfenis onder bewind staat, niet de persoon zelf.

Taak van de bewindvoerder

De bewindvoerder heeft als belangrijkste taak om de erfenis van de onder bewind gestelde te beheren. Wil de onder bewind gestelde gebruik maken van bijvoorbeeld geld uit de erfenis, dan zal hij/zij toestemming moeten vragen aan de bewindvoerder.

Hoe lang dat bewind duurt, wordt in het testament aangegeven. De onder bewind gestelde kan aan de rechter vragen het bewind vroegtijdig te eindigen. De onder bewind gestelde moet dan aantonen dat hij zelf het vermogen goed kan beheren.

Hulp nodig van een erfrechtspecialist?

Bent u onder bewind gesteld en wilt u hiertegen bezwaar maken? Of bent u een bewindvoerder en loopt u tegen moeilijkheden aan? Wij helpen u bij al uw vragen omtrent erfrecht.

Neem dan contact op met Claassen Advocaten en vraag naar een van onze erfrechtspecialisten.

Gratis kennismakingsgesprek

Wij stellen aan u voor

Onze gespecialiseerde advocaten

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

08:45 -17:15

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven

Postbus 831
5600 AV Eindhoven
Route

Claassen Advocaten